SOMODI ÜGYVÉDI IRODA

HA FONTOS A MEGBÍZHATÓSÁG

címkék:társasági jog, cégjog,

Társasági jog, cégügyek

Amennyiben vállalkozási tevékenységbe kíván kezdeni, akkor vagy az egyéni vállalkozói létet kénytelen választani, vagy valamely társas-vállalkozói forma mellett kell döntetnie, azaz gazdasági társaságot kell alapítania. Utóbbi esetben a jelenleg hatályos jogi szabályozás szerint a közkereseti társaság (kkt), betéti társaság (bt), korlátolt felelősségű társaság (kft), valamint részvénytársaság, mint társasági formák közül választhat.

Amennyiben egyedül kíván vállalkozni, de szeretné, hogy a vállalkozás vagyona a saját vagyonától elkülönült legyen, azaz a saját vagyonát biztonságban kívánja tudni, úgy egyszemélyes kft-t, vagy egyszemélyes részvénytársaságot alapítva ezt biztonsággal megteheti.

cehtabla2.jpg

Irodánk hosszú évek óta foglalkozik gazdasági társaságok alapításával, módosításával ideértve a szükséges okiratok elkészítését illetve ügyfeleink cégbíróság előtti képviseletét a bejegyzési, változás bejegyzési, végelszámolási eljárások során.

A technikai fejlődés a cégeljárásban is érezteti hatását, így a mára már kötelezővé vált elektronikus cégeljárás számítástechnikai követelményeinek biztosítására irodánk stabil informatikai hátteret épített ki.

Nem elég azonban a céget megalapítani, hanem a rendelkezésre álló jogszabályi keretek között működtetni is kell. A működésnek, a gazdasági eredményességen túl, vannak különböző jogi vetületi is pl:

 1. gazdasági-szerződéskötési jog

2. munkajog

3. iparjogvédelem  (védjegy, szabadalom, know-how (üzleti gyártási tapasztalatok)

 Ad. 1. A gazdasági kapcsolatokban egy jól elkészített szerződés kiküszöböli a pereskedéssel járó idő és pénzbeli veszteséget. A szerződéskötések területén is irodánk nagy tapasztalattal rendelkezik. Abban az esetben ha mégis peres eljárásra került sor biztosítjuk a szakszerű jogi képviseletet.

 Ad.2. Amennyiben alkalmazottak felvételére kerül sor a jól elkészített munkaszerződés biztosítja a munkáltató és a munkavállaló korrekt együttműködését, ami elengedhetetlen feltétele a vállalkozás hatékony működésének.

Természetesen néha keletkezik munkaügyi vita. Ilyenkor is készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Ad.3.Korunk versenyszelleme megköveteli az állandó megújulást. Divatos szóval élve az innováció  elengedhetetlen a gazdasági szférában. Egy új megoldás alkalmazása helyzeti előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben. Egy jó védjegy kelendőbbé teszi a forgalmazott terméket, jogtiszta találmány, egy know-how extra profitot eredményezhet a piacon.

Irodánk a felsorolt jogterületeken képes megbízható segítséget nyújtani magánszemélyeknek, és vállalkozásoknak.

 

teknos8.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 74
Heti: 362
Havi: 1 354
Össz.: 100 551
Oldal: Cégügyek
SOMODI ÜGYVÉDI IRODA - © 2008 - 2019 - somodidr.hupont.hu