SOMODI ÜGYVÉDI IRODA

HA FONTOS A MEGBÍZHATÓSÁG

címkék: ingatlan ügyek, adásvétel

Ingatlan ügyek

Az ingatlanok közé azon dolgokat soroljuk, melyek elmozdítása állaguk sérelme nélkül lehetetlen. Példálózó jelleggel idesrolhatóak a lakások, lakóépületek, telkek, mezőgazdasági ingatlanok, erdők, garázsok, üdülők, hétvégi házak, stb. A mindennapi életben kiemelt fontossággal bírnak, hiszen egy élet munkája fekszik sokszor egy lakóházban, vagy egy lakásban. A mezőgazdasági ingatlanoknak a fontossága pedig abban is rejlik, hogy azok révén termelik meg az ország élelemszükségletét, ezért alapvetően fontos kérdés, hogy az ingatlanoknak kik a tulajdonosaik, és tulajdonviszonyaik rendezettek legyenek.

E körben lehetnek peren kívüli ügyek, azaz szerződéses ügyek, valamint lehetnek peres ügyek, amik nyilvánvalóan az ingatlanokkal kapcsolatos jogvitákból keletkeznek.

ingatlan2.jpg 

A szerződéses ügyek körében az adásvételi szerződések kiemelt fontosságúak, ugyanis ezek fordulnak elő a leggyakrabban. Adásvételi szerződéseknél kötelező ügyvédi vagy közjegyzői közreműködés. Az ügyvédi közreműködés a jellemzőbb, hiszen közjegyzők elsődleges területe a hagyatékkal kapcsolatos ügyintézés. Az ügyvédnek az ingatlanokra vonatkozó adásvételi szerződés készítése kapcsán jóval nagyobb a felelőssége, mint a peres ügyekben általában. A peres ügyeknél végső soron a bíróság hozza meg a döntést, és ezért a perekben a jogi képviselő „csak” közreműködő személy, ezzel szemben szerződéses ügyekben az ügyvéd főszereplővé válik, és kizárólagos felelőssége van abban, hogy a szerződés a hatályos jogszabályoknak feleljen meg, és maradéktalanul biztosítsa mindegyik fél jogos érdekét.

A szakszerűtlenül vagy felületesen elkészített szerződés mérhetetlenül nagy kárt képes okozni az ügyfeleknek, sokszor egy élet munkája veszhet el. Ezért e jogterületen kiemelt fontosságú az ügyvéd szaktudása, alapossága, megbízhatósága és nagyon fontos az ügyvéd és ügyfél közötti bizalmi viszony.

Büszkék vagyunk arra, hogy irodánk e jogterületen is kivívta az ügyfelek bizalmát, és arra törekszünk, hogy e bizalmat a jövőben is fenntartsuk.

 

teknos8.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 74
Heti: 346
Havi: 1 338
Össz.: 100 535
Oldal: Ingatlan ügyek
SOMODI ÜGYVÉDI IRODA - © 2008 - 2019 - somodidr.hupont.hu